torsdag den 14. april 2011

Absinth branderter skal man holde sig fra!

Ja, så er der nyt fra den tyske front.
Vi, Michelle og jeg, har lige haft besøg af vores mænd, og det har været rigtig dejligt. Derfor har jeg ikke haft tid til at skrive et blog-indlæg, og heller ikke gøre rent, købe ind eller tænke på skolen. Man smider jo alt hvad man har i hænderne, når der er besøg. :-)

Nicolai havde taget racercyklerne med, så vi kørte rundt nede omkring Potsdamm-søerne i dejligt solskinsvejr. Det er rigtig hyggeligt i den del af Berlins omegn. Der er gamle slotte og huse, og masser af strande hvor man kan bade ved søerne. Der skal jeg helt klart ud når vejret bliver varmere. Jeg fik dog ikke taget så mange billeder af det, da jeg havde problemer nok med at blive på cyklen.
Jeg fik nyt cykeltøj af Nicolai, så jeg er også en Principia rytter nu ;-)



Udover cykling blev det også til shopping og lækker mad på restauranten Muret La Barba på Rosenthaler Str. 61. Den er helt klart et besøg værd. Man får virkelig lækker, italiensk mad, og vinen kan man bare tage ned fra hylderne og åbne, og hvis man så ikke kan lide den, behøver man ikke drikke det hele. Man betaler for det man drikker. Dejligt koncept, synes vi, Nicolai og jeg. Vi kom dog også til at gå i turistfælderne, som fx restauranten White Trash Fast Food i Schönhauser Allee, som man betaler €3 for bare at komme ind på, hvorefter man faktisk bare kan få fast food (sjovt nok) og dyre drikkevarer. Der var dog også en kineser der strippede, til drengenes fornøjelse, men eller var det en sløj oplevelse.

Denne aften valgte vi bagefter at tage på en anden bar, der viste sig at være en absinth bar. Det viste sig også at være en dårlig idé for mig, da jeg ikke spiste en snus dagen efter (læs: de sygeste tømmermænd). Det er rimelig træls at spilde en hel dag på tømmermænd, når kæresten kun er på besøg i 4 dage. Jeg tabte åbenbart også mit kamera på denne bar, men jeg fandt dog igen tre dage senere, omme bag den bænk jeg havde siddet på. Hvor heldig har man lov at være?

Her demonstrerer Michelle og jeg i 4 lette trin, hvordan man drikker absinth:

1. En sukkerknald dumpes ned i absinthen.

Sukkerknalden fiskes op igen

Der sættes ild til sukkerknalden

SKÅL (Jeg kan ikke huske hvad der skete mellem "Sukkerknald med ild i" og "SKÅL" men håber da vi fik pustet ilden ud igen
Udover useriøs druk, er jeg også begyndt på studierne her nede. Jeg har været til to fag indtil videre, et om Singer/Songwriter feltet og et om Sound Studies, og de var begge meget spændende. I dag skal jeg til et tredje fag, Rockmusik og 68'er bevægelsen, hvilket jeg tror bliver meget sjovt. Og det sidste fag jeg vil tage starter først d. 12. maj, og hedder Intellectual Property Law, Music and Cultural Heritage - et fag om ophavsret, hvor undervisningen foregår på engelsk, hvilket er rart. Jeg regner med i alt at tage 4 fag om ugen, hvilket så svarer til 21,5 ECTS. Ja, man skal have rigtig mange fag for at opnå de 30 ECTS vi får i DK pr. semester. De tyske studerende tager vidst heller ikke 30 ECTS pr semester, fordi det kræver så meget arbejde. Man bliver fra de tyske Erasmus koordinatorer og det internationale center på uni i Berlin, rådet til højst at tage 25 ECTS som udvekslingsstuderende, fordi det ellers er umuligt at følge med. Jeg har regnet ud, at jeg skal have 6 fag om ugen for at få 30 ECTS. Det er ret meget, når man tænker på de 3 fag man har om ugen der hjemme.

Derudover har jeg, i det sportslige hjørne, meldt mig til et weekend-grundkursus i at sejle, og det lyder måske tosset, men jeg glæder mig til at komme ud at sejle rundt på Berlins søer. Og så har jeg også lidt begreb om hvordan sådan en sejlbåd fungerer, når jeg er færdig.

Nå, det var alt for denne gang. I næste uge får jeg besøg af mine forældre. Det bliver rigtig hyggeligt.

1 kommentar:

  1. Hej Sofie,

    Ahh hvor lyder det bare super hyggeligt i Berlin. Vi glæder os så meget til mini-ferie med privat turguide :). Det bliver fantastisk.
    Vi har hørt at det er godt at shoppe i Berlin, så vi har en lang liste af ting der skal med tilbage til DK. En af dem er en klipning, og vil høre om du kan anbefale eller har prøvet en frisør som vi kan bruge. Vi kommer allerede fredag morgen den 13 maj, så vi har hele dagen til bare at hygge rundt.
    Du må meget gerne sende et telefonnummer eller adresse til frisøren hvis du har en.
    Vi ses,
    Kh Christian og Mette

    SvarSlet